8 Mayıs 2009 Cuma

dünya dar ve dünyadar

Bazen çok konuşmasak da çokça düşünürüz biz. İşte belki de tam bu yüzden dünya fazlasıyla dar gelir. Sonsuz bir gitme isteğiyle dolar dolar boşalamayız. Hem zaten nereye gidebileceğizdir.

Soru yağmurlarında boğuluruz, kendimize sorduğumuz sorularda en çok.. Zaten yanıtını bildiğimiz sorular değil midir en çok canımızı sıkan; bildiğimiz ama uygulamak istemediğimiz..

Hayatın formülasyonlarına itiraz etmekle başlayalım bakalım.. Sözle de yetinmeyip yazalım, yaşayalım.. Gördüğümüz her şeye inanmayanlardanız biz.

Bu da böyle bir paylaşım blogu olsun bakalım. Hoş geldiniz, hoş bulduk.. :)

3 yorum:

  1. Dünyadar çünkü...

    Ansızın yağan yağmurun minik bir damlasına sığacak kadarken yüreklerimiz, çıkmışızdır yola. Ana, yar hasretini öndişlerimizle çiğneyip, hiç bitmek bilmeyen bir gidiş serüvenine balıklama atlamışızdır artık. Ne önce vardır, ne de bilebildiğimiz bir sonra ıssızlıklarımızda..

    Dünyadar çünkü;

    Biz büyüğüzdür, büyümüşüzdür yada. "Çok gezen mi bilir, yoksa çok okuyan mı?" diye tartışadururken ehl-i veli, biz çoktan çıkmışızdır çelebi dergahından yola, sırtımızda çanta elimizde kitap, defter ve bir kalemle.. Çok okuyan, çok gezen, çok yazan bilir deriz bu kadar basit..

    Dünyadar çünkü;

    Ne vardık istediklerinde ne anladık haritaların kanlı kaderini bazen, bihaberdi dünya, bihaberdi şehir-çocuk bihaberdik. Empatiyi bosna katliamında baba-oğul çöp konteynırının ardına sığındığımızda öğrendik. Dünya: Silahın ardındaki sokağın ardındaki o kutunun ardındaki babanın ardıydı işte.

    Velhasılı dünyadardır bize. 10 can yanyana getirsek umutlarımızı, sevdalarımızı, ummadıklarımız götürürde daracık bir dünya kalır, birazda cankırıkları...

    YanıtlaSil
  2. dünya dar onu anladımda ben dünyadar mıyım? onu anlamadım...

    YanıtlaSil
  3. şimdi eğer bizim kastettiğimiz anlamda dünyadarlığı soruyorsan, tartışmaya açık olmakla birlikte dar anlamda, bir "dünyanın içinde bulunan, dünyayı yaşayan ve seven" isen dünyadarsın güzellik.
    eğer blogumuz olan dünyadar ise kastettiğin o vakit "izleyici dünyadar" olmaya ne dersin hımm?

    YanıtlaSil